Konu: felfan baba yatırı hakkında Ptsi Ocak 19, 2009 10:58 pm
felfan baba aslen örencik köyünde yaşamış aslı kafkaslardan çeçenyadan gelen aile kars üzerinden malatya akcadağa yerleşmiş şeyh şamilin zürriyeti akcadağda seyyid battal gazinin zürriyetiyle evlilik yapıp hısım olmuş çoğalmışlar oradan seyyid veli kişi adındaki şahıs aile eşrafını toplayıp akcadağ iri ağaç karacalar aşiretinden ayrılıp şimdiki örencik köyünü kurup yerleşmişler köylülerde hem şeyhlik hemde seyyidlik var bunu bana depremden sonra herekede demir yollarında çalışan akcadağ iriağaçlı şahıs anlattı
halis karaca örencik Ahalisi
Mesaj Sayısı : 286 Yaş : 71 Nerden : Vatan toprağının her yerinden(alanya) sitemizi begeniyormusunuz? : und wie! Kayıt tarihi : 18/03/08
Konu: Geri: felfan baba yatırı hakkında Salı Ocak 20, 2009 12:37 pm
SA .ALLAH Razı olsun celalim sayende bizi soyumuza bir adım daha yaklaştırdın.
aslan Misafir
Konu: cevap Çarş. Ocak 21, 2009 11:58 am
dayı yıllarca bizim köy ermeni ve ruslardan korkup secereyi gizli tutmuşlar mesela kumderesinde bizim köylüleri ot yığınlarıyla yakıp üzerinde kahfe pişirip içmişler ama artık o devirler geride kaldı bunu bana misdoemmimin karısı döndü abam anlatmıştı artık kabuğumuzdan çıkma zamanı
Mesaj Sayısı : 286 Yaş : 71 Nerden : Vatan toprağının her yerinden(alanya) sitemizi begeniyormusunuz? : und wie! Kayıt tarihi : 18/03/08
Konu: Geri: felfan baba yatırı hakkında Perş. Ocak 22, 2009 11:45 am
SA. HAH işte bende onu demek istiyorum ,bu mubarek millet aşiret mensubu değildir binlerce yıllık seceresi var .var olmaya varda başındakı senden olmayınca, millette geçmişini saklar oldu .sağol yeğenim ALLAh senden razı olsun SLM.
sehzade87 örencik Ahalisi
Konu: Geri: felfan baba yatırı hakkında C.tesi Şub. 14, 2009 9:23 pm
Bende bu örenciklilerin yiğitliği nerden geliyor diyorum.Allah razı olsun yazan abimizden.
Konu: Geri: felfan baba yatırı hakkında Paz Şub. 15, 2009 1:58 pm
SA. LA, Şehzadem nerelerdesin özlettin kendini.gerçekten çok özledim. gözlerinden öpüyorum. ALLAHA emanet olalım.